Mooie haar en sterkere nagels? Ontdek collageen!

Collageen, belangrijk voor haar en nagels

Collageen speelt een belangrijke rol in vele lichaamsvezels en is een van de belangrijkste eiwitten in het menselijk lichaam. Ook op jouw haar en nagels heeft collageen veel invloed. Het haar, de nagels en de huid geven weer hoe jouw gezondheid ervoor staat. Als je bepaalde huidaandoeningen hebt, of veel last hebt van broze nagels of haaruitval, is dat vaak een teken dat je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Wat kan collageen hierbij voor jouw haar en nagels betekenen? Lees dit blog voor meer informatie.

Collageen en haargroei

Collageen speelt een belangrijke rol in de aanmaak van haarfollikels, zo is gebleken uit onderzoek. Haarfollikels zijn ook wel haarzakjes van waaruit jouw haren groeien. Collageen zorgt ervoor dat jouw haarzakjes sneller herstellen. Dit komt doordat deze stof rijk is aan glycine. Glycine vormt als aminozuur de basis voor gezond en stralend haar. Kies je voor collageen als voedingssupplement, bijvoorbeeld als collageen poeder, dan wordt je lichaam voorzien van extra glycine. Op haar beurt zorgt deze dosis er weer voor dat je haar sneller groeit. Als voordelen van collageen voor jouw haren kunnen we dan ook benoemen dat collageen ervoor zorgt dat jouw haar meer volume krijgt, snelle groeit, meer glanst en niet snel uit zal vallen.

Collageen en de groei van je nagels

Ook voor je nagels biedt collageen vele voordelen. Er is namelijk onderzoek gedaan naar de invloed van collageen op de nagels, met als uitkomst dat collageen ervoor zorgt dat de nagelconditie drastisch verbetert. Bij een inname van collageen zullen de nagels sneller groeien en minder nagelbreuken vertonen. Vaak zijn nagelbreuken een teken dat je nagels in slechte conditie zijn en/of je gezondheid niet optimaal is. Collageen zorgt er tevens voor dat je nagels minder broos ogen. Met andere woorden, collageen zorgt voor sterkere nagels, minder broosheid hiervan en een snellere groei.

Ontdek collageen poeder!

Het goede nieuws is dat collageen vrij gemakkelijk als voedingssupplement in te nemen is, namelijk als collageen poeder. Bij de wens voor mooi en glanzend haar en sterkere nagels is collageen poeder een echte uitkomst. Je kunt dit poeder vrij eenvoudig innemen met bijvoorbeeld een kopje koffie of een drank naar keuze. Na inname zul je binnen enkele tijd al zichtbare resultaten zien in de vorm van stralend haar en sterkere nagels. Ga te rade bij een specialist en laat u informeren over collageen poeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *