Zieke werknemers, wat nu?

Geen kostenpost met zieke werknemers

Als werkgever wilt u het ziekteverzuim onder werknemers het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Het werk komt door verzuim achter te lopen, maar bovenal is het een ongewenste kostenpost. In werkelijkheid is ziekteverzuim natuurlijk niet te voorkomen. De kost die ermee gepaard gaan echter wel. Als u overstapt op payroll ondervindt u daar geen enkele hinder meer van. Vooropgesteld: geen enkele werkgever is blij met ziekteverzuim onder werknemers. Zeker in branches waar veel gewerkt wordt met flexibele werknemers kan ziekte problemen geven in de werkroosters, en daarmee ook in de financiën. Wilt u dat voorkomen? Dan is payroll wellicht de oplossing. U leest in dit blog meer over payroll en ziekteverzuim onder werknemers.

Het payrollbureau neemt ziekteverzuim over

Als u overstapt op payroll zijn uw zorgen over ziekteverzuim onder werknemers op financieel gebied voorbij. U hoeft ze dan niet meer door te betalen, want voor deze doorbetaling zorgt dan het payrollbureau. Bij payroll is het payrollbedrijf de juridische werkgever van uw personeel. Met andere woorden: alle verplichtingen, risico’s en taken rondom uw personeel liggen bij het payrollbureau. Uiteraard moet u, in geval van ziekte van een werknemer, op zoek gaan naar een vervanger. En intussen kan het werk blijven liggen, maar u heeft op dat moment geen kosten aan niet werkende werknemers.

Payrollbedrijf en zieke werknemers

Omdat u de financiële verantwoordelijkheid voor uw werknemers bij het payrollbedrijf heeft neergelegd, is dat bedrijf ook verantwoordelijk voor het ziekteverzuim van uw werknemers. Het payrollbedrijf houdt nauwlettend in de gaten hoe het met de werknemer gaat. Zo wordt er wekelijks contact onderhouden met de werknemer. Eventueel wordt een huisbezoek afgelegd. Kortom, een payrollbedrijf hanteert hetzelfde uitgangspunt als een gedreven ondernemer: als er gewerkt kan worden, dan wordt er gewerkt. Kwalitatief, klantvriendelijk en volgens de gemaakte afspraken.

Payrollbureau bij u in de buurt

Bent u ook overtuigd van de voordelen van payrollen? Draagt u graag de risico’s, verplichtingen en taken rondom de loon-, personeels- en arboadministratie over aan specialisten in payroll? Het is echt een zorg minder. Ga dan snel op zoek naar een payrollbedrijf dat op juridisch gebied de werkgever wordt van uw werknemers. U kunt zich dan volledig storten op uw ondernemerschap!