Zakelijke LED verlichting? Een must voor uw bedrijf!

Zakelijke LED verlichting in uw bedrijfspand

In het jaar 2017 zijn de richtlijnen voor de energiezuinigheid van openbare gebouwen gewijzigd door de Europese Commissie. Dit kwam voort uit een initiatief waarbij alle lidstaten aan bepaalde milieuvriendelijke eisen dienden te voldoen. Ook in Nederland werken we hard aan meer energiezuinige gebouwen en is er de eis dat alle residentiële gebouwen (kantoren, industrie en winkels) worden voorzien met LED verlichting. Heeft u nog geen zakelijke LED verlichting voor uw bedrijfspand? Dan vertellen wij u in dit blog graag over het voordeel dat u dit gaat opleveren.

Sterke energiebesparing

Met zakelijke LED verlichting bespaart u veel energie. Nu vraagt u uzelf wellicht af hoeveel u nu precies bespaart met LED lampen in vergelijking met de gangbare verlichting. Onderzoek heeft uitgewezen dat er met LED lampen tot wel 30% aan energie bespaart kan worden. Bij een particulier kan dit wellicht twijfel oproepen. Laten we stellen dat een gemiddelde woning honderden euro’s per jaar bespaart bij een overstap op LED lampen. Het per direct vervangen van al uw normale lampen, kost echter wel wat geld. Gelukkig kunt u dit doorgaans binnen 2 jaar, of zelfs eerder, al terugverdienen. Door uw huidige conventionele verlichting in uw bedrijfspand te combineren met lichtmanagement systemen en sensoren, kunt u tot wel 60% aan energie besparen.

Verlichting van optimale kwaliteit

Bij LED verlichting hoeft u niet meer te denken aan verlichting die enkel fel verlicht. Hier was vroeger wel sprake van, maar de LED verlichting heeft een dusdanige ontwikkeling doorgemaakt, dat u deze ook kunt dimmen. De zakelijke LED verlichting kunt u perfect gebruiken als praktische verlichting in een meer industriële ruimte. Tevens komt deze verlichting goed tot recht in een ruimte waarbij sfeer meer van belang is, zoals een restaurant of cafe. U kunt de kleurtemperatuur en sfeer namelijk geheel zelf samenstellen. Goed om te weten, is dat LED verlichting veiliger is dan conventionele verlichting. Dit komt doordat LED verlichting minder warm wordt, waardoor deze langer kan branden en er niet gauw sprake zal zijn van brandgevaar. Bij een specialist kunt u terecht voor zakelijke LED verlichting welke gecertificeerd is en daarmee aan de gestelde eisen zal voldoen. Wilt u ook kennismaken met zakelijke LED verlichting voor uw bedrijfspand? Benader dan een specialist en vraag om meer informatie!