Verhuizen met dieren? Lees onze tips!

Een verhuizing met huisdieren

Gaat u verhuizen met uw hond, kat of vissen? En bent u benieuwd hoe u uzelf zoveel mogelijk kunt ontzorgen gedurende de stressvolle periode van een verhuizing? In dit blog vertellen wij u hoe u uw verhuizing met dieren succesvol kunt laten verlopen en wat een verhuis- en ontruimingsbedrijf voor uw verhuizing kan betekenen. Lees snel verder!

Uw hond verhuizen

Wenst u uw hond zoveel mogelijk stress te besparen gedurende de verhuizing? Verhuis deze dan op de laatste dag. Het kan ook uitkomst bieden uw hond bij een oppas achter te laten op de dag van uw verhuizing. Zo worden de verhuizers niet voor de voeten gelopen. Om uw hond aan de nieuwe woning te laten wennen, kunt u er het beste voor zorgen dat zijn mand en etensbord op zijn nieuwe plek klaarstaan. Zo kan uw hond wennen aan zijn nieuwe plek en zich veilig terugtrekken. Probeer na de verhuizing geregeld met uw hond door verschillende plekken in de woning te lopen, zodat deze hier snel aan gewend raakt.

Uw kat verhuizen

Een kat is een dier dat erg gevoelig is voor stress. Daarom is het zeer van belang uw kat als allerlaatste te verhuizen, zodat deze niet alleen rondloopt in een voor hem/haar totaal onbekende plek. Zet uw kat gedurende de verhuizing in een aparte kamer met haar benodigdheden, zoals voederbakjes en een krabpaal. U kunt ook kattensnoepjes in de reismand doen, zodat uw kat leert een verhuizing te associƫren met een positieve gebeurtenis. Zet eenmaal in de nieuwe woning de reismand in een afgesloten kamer. Wanneer uw kat hier klaar voor is, kan deze zelf de ruimte verkennen. Doe vervolgens na enkele uren de deuren naar de andere ruimtes open, zodat ook deze verkend kunnen worden. Indien uw kat angstig is, is het raadzaam hier niet teveel aandacht aan te besteden. Dit voedt namelijk de angst van uw kat. Laat de reismand in de ruimte totdat uw kat volledig aan de woning gewend is, zodat uw kat zich veilig terug kan trekken.

Verhuizing van uw vissen

Vissen zijn vooral gevoelig voor veranderingen in het water. Wanneer een vis stress ervaart, kan deze extra vatbaar worden voor ziektes. Gelukkig zijn er enkele manieren om uw vissen op een zo aangenaam mogelijke wijze te verhuizen. Zo is het van belang uw vissen voorafgaand aan de verhuizing twee dagen niet te voeren. Vissen produceren namelijk meer ontlasting wanneer zij stress ervaren, waarop het water snel vervuild raakt. Op deze manier kunt u dit voorkomen. Op de dag van de verhuizing zelf kunt u het beste de zuurstofpompjes, platjes en filters uit het water verwijderen. Vervolgens verhuist u de vissen in hun kom. Zorg er hierbij voor dat u een gedeelte van het water eruit haalt en dit meeneemt voor de vissen. Vul dit in de nieuw woning aan, zodat de vissen hun vertrouwde water geheel terug hebben.

Geheel ontzorgd verhuizen? Dat is zeker mogelijk

Wenst u geheel ontzorgd te worden gedurende uw verhuizing, zodat u tijd over heeft om uw huisdieren op een zo goed mogelijk manier te verhuizen? Denk er dan eens over na om in zee te gaan met een verhuis- en ontruimingsbedrijf. Zo worden al uw spullen op een snelle en secure manier naar uw nieuwe woning verhuisd en heeft u hier geen zorgen meer over. Benader een verhuis- en/of ontruimingsbedrijf en vraag naar de mogelijkheden. Wij wensen u veel succes bij uw verhuizing met uw huisdieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *